Om Vagsmart AB / Svenska VCDS

År 2005 startade Anders Eriksson Diagnostikföretaget Hässelby AB. Anders ägde en mycket speciell Corrado och hade genom detta kommit i kontakt med Uwe Ross, grundare av Ross-Tech. Anders såg potentialen i Uwes produkt och blev VCDS-distributör i Sverige. Företaget gick bra och VCDS blev snabbt ett omtyckt diagnossystem även hos svenska kunder. Efter många framgångsrika år valde Anders att år 2013 sälja företaget då han ville fokusera på annat. Bolaget köptes av Hellsten Gressela AB som bytte namn på företaget till Vagsmart AB. Vagsmart AB är officiell ensam svensk importör av Ross-Techs produkter och använder sig av ordmärket ÄKTA SVENSK VCDS som ett tecken på att produkter och programvara från oss är original. 
Ross-Tech worldwide distributörlista

Om Ross-Tech

VCDS är skapat av elektronikingenjör Uwe Ross. Idag äger och driver han bolaget Ross-Tech vars affärsidé är att utveckla och sälja Vag-Com Diagnostic System, mer känt som VCDS. VCDS lanserades år 2000. Då hade Uwe och hans medarbetare nått målet att VCDS skulle klara av att utföra allt och lite till som VAGs eget diagnossystem (VAG-1552) klarade av att göra. 

Ross-Tech är ett relativt litet företag som arbetar med en filosofi som är vanlig i IT-världen, men ganska ovanlig när inom bilbranschen. Ross-Tech tar fram kvalitetsprodukter som passar professionella användare men till priser som även passar privatpersoner. Användare binds inte upp i kostsamma avtal för uppdateringar eller tidsbegränsade licenser.
I gengäld har VCDS-användare världen över (VCDS har en mycket stor spridning globalt) alltid varit generösa med att dela med sig av sina upptäckter och erfarenheter. På det sättet har det bildats en fantastisk mängd suverän support som finns tillgänglig för alla på Internet.
På samma sätt har Ross-Tech fått hjälp med att testa och verifiera sina produkter på ett sätt som i princip är omöjligt att åstadkomma för företag som pga prislappen tvingas förlita sig på sin egen testavdelning.

Ross-Tech har alltid haft ett gott samarbete med Volkswagen och Audi i USA. De har dels arbetat med att ge generalimportören second line support och dels sålt många VCDS-system till deras tekniker. VCDS är inte VAGs officiella system, men det är mycket uppskattat för sin snabbhet och enkelhet. Därför finns VCDS hos VAG:s importörer och märkesverkstäder runt om i världen (även i Sverige).

VCDS har för Uwe Ross blivit en större framgång än han någonsin kunde drömma om. Med allt mer elektronik i bilarna ser marknaden för kompetenta system till mycket lovande ut. Vi gratulerar Uwe Ross för den fantastiska produkt som han och hans medarbetare tagit fram och vi bidrar tacksamt med att förse Sverige med en översatt version av VCDS. 

Läs mer om Ross-Tech på deras hemsida

Tillagd i varukorgen