Ladda ner svensk version av VCDS

    

           

Om version 18.2.1-SE

Version 18.2.1-SE och framåt fungerar med Windows 7, 8 och 10 (både 32-bitars och 64-bitars). Tidigare versioner av Windows som 2000, XP och Vista kan fungera men stöds inte. Windows som körs i en VM (Parallels, Virtual Box, etc) kan fungera men stöds inte. Windows 95, 98, ME och NT4 kommer inte att fungera. Version 18.2.1-SE och framåt måste användas med licensierat Ross-Tech-gränssnitt. Det inkluderar alla äkta HEX-, KEY-, KII- eller Micro-CAN-serien-gränssnitt. Versionen fungerar inte med något tredjepartsgränssnitt eller med några av de äldre ”icke-avancerade” gränssnitten från Ross-Techs som tillverkades och såldes före 2004.

     

VCDS-versioner

   

Installation av VCDS

  • Klicka på länken för att påbörja hämtningen av programmet
  • Klicka på den nedladdade filen
  • Vid frågan om du tillåter att programmet gör ändringar på din dator klicka Ja
  • "Välkommen till installationen..." klicka på Nästa
  • "Godkänn licensavtalet..." klicka i rutan att du godkänner och klicka sedan på Nästa
  • Klicka på Nästa
  • Klicka på Installera

           

Problem med att installera VCDS?

  1. Vi rekommenderar att du först testar att helt avinstallera samtliga VCDS-versioner som finns på din dator via Kontrollpanelen > Program och funktioner. Gör sedan en omstart av datorn, ladda ner önskad VCDS-version och installera filen på nytt. 
  1. VCDS-filen innehåller inga virus men vi har noterat att en del virusprogram, t ex AVG Free, kan reagera på installationsfilen ändå. Installationsfiler, oavsett program, kan nämligen behöva ändra i skyddade systemfiler på datorn för att programmet ska installeras på rätt sätt och det kan göra att antivirusprogrammet reagerar och vägrar att öppna installationsfilen eller visar felmeddelande. För att installationen ska lyckas kan det krävas att du under en kort stund stänger av antivirusprogrammet medan installationsfilen arbetar med uppackning och installation av programmet. När antivirus-programmet är avstängt kan du testa att installera VCDS igen. Glöm inte att aktivera ditt virusprogram efter att installationen är klar.

             

Problem med AI-adaptern och drivrutinerna?

Nyare versioner av Windows innehåller en funktion som heter Signera drivrutin (Driver signature enforcement). Det innebär i korthet att Windows endast kör drivrutiner som har skapats av Microsoft. När en användare behöver installera drivrutiner från andra företag än Microsoft kan det därför krävas att funktionen som kräver signering inaktiveras, tillfälligt eller permanent.
Först behöver du ta reda på vilken version av Windows som du använder, vilket du gör genom att ta dig till Kontrollpanelen > System och säkerhet > System. Där finns information om din dator och vilken Windows-version som används.
För att lösa problemet med drivrutinerna behöver du sedan ta dig in i datorns säkra läge (s.k. Safe Mode). Det gör du under datorns uppstart. Olika Windows-versioner har olika ingång till säkert läge, börja med att titta på nedan sökning för att se vad som gäller för just din Windows-version: Hur starta datorn i felsäkert läge + Windows
När du tagit dig in i felsäkert läge kan du i en av menyerna välja att inaktivera krav på signering av drivrutin (Disable driver signature enforcement). 

                    

Felsök enheten

Testa att felsöka enheten. Koppla först in din adapter i datorn, följ sedan stegen i bildspelet nedan.

                    

   

Kundtjänst VCDS

Kundtjänst kan berätta mer om VCDS och dess funktioner, guida dig fram till rätt adapterval eller hjälpa dig med allmänna supportfrågor kring VCDS eller gällande din adapter och dess funktioner. Du kan även vända dig till kundtjänst med frågor om din order, betalning, leveranstid eller reklamation.
Kontakta oss...
Skapa supportärende...


 

Leta efter den varumärkesskyddade symbolen ÄKTA SVENSK VCDS när du ska köpa VCDS med tillhörande adapter. Då vet du att du får en officiell licens från Ross-Tech som är såld av en officiell distributör till Ross-Tech.
Läs mer om ÄKTA SVENSK VCDS