Äkta svensk VCDS

Vagsmart AB är ensam svensk importör av produkter från företaget Ross-Tech LLC.
Syftet med märket ÄKTA SVENSK VCDS är att märket ska ses som ett pålitligt bevis om att produkten som säljs är en korrekt produkt, importerad av Vagsmart AB, och ingen kopia. Märket visar att Vagsmart AB har godkänd återförsäljaren enligt de riktlinjer som finns för återförsäljare, vilket garanterar en trygg affär för kunden.
Endast av Vagsmart AB godkända återförsäljare har rätt att använda märket i sin marknadsföring samt i sin övriga marknadsföringskommunikation. Återförsäljare som saknar den varumärkesskyddade symbolen ÄKTA SVENSK VCDS är inte en godkänd Ross-Tech-återförsäljare i Sverige och har därmed inte tillgång till information, support och uppgraderingar på svenska. Vagsmart AB frånsäger sig också allt ansvar för produkter köpta av inte godkända återförsäljare.

Leta efter symbolen ÄKTA SVENSK VCDS när du ska köpa VCDS med tillhörande adapter. Då vet du får en officiell licens från Ross-Tech som är såld av en officiell distributör till Ross-Tech. 

 • Garanterar att samtliga funktioner i VCDS fungerar
 • Garanterar att VCDS kan uppdateras
 • Svensk programversion av VCDS
 • Support på svenska
 • Garantihantering på svenska


Varning för piratkopior

VCDS från Ross-Tech är ett av världens mest utbredda diagnostiksystem. Tyvärr förekommer även en hel del piratkopior på marknaden. Piratkopior har ofta ett lägre pris som förstås kan verka lockande, men vi vill varna för att det kan bli mycket kostsamt. I bästa fall är en pirat-kopia en gammal version av en produkt. Den är då hackad och kommer därför inte att kunna uppdateras. I värsta fall får du en produkt som inte fungerar överhuvudtaget eller en produkt som förstör din bil vid användning.

Svenska återförsäljare, kontrollerade och godkända av oss, som säljer adaptrar som fungerar med den svenska versionen av VCDS ser du i vår lista "Godkända återförsäljare" på denna sida. Köper du adapter via våra återförsäljare eller via oss så får du alltid en äkta VCDS-adapter och korrekt programvara på svenska.

Varningstecken

De flesta företag (registrerade eller oregistrerade) och privatpersoner som säljer piratkopior gör detta på internet. Ofta är produkttexterna kopierade från riktiga VCDS-återförsäljare eller från Ross-Tech vilket gör att företaget/personen bakom webbsidan, annonsen eller auktionen verkar kunna produkten. Bilderna avslöjar ibland för den insatte att det rör sig om piratkopior, men lika ofta så använder dessa företag/personer officiella produktbilder som de hittat på internet. Dessutom lägger tillverkare av piratkopior ofta ner både tid och ansträngning på att kopiera produktens utseende så långt det är möjligt. Detta gör det väldigt svårt för konsumenter att avgöra om en adapter är äkta eller ej. 
Några varningstecken:

 • Väldigt lågt pris/utgångspris
 • Installationsfil på en CD-skiva 
 • Numret på etiketten består av enbart nollor
 • Det står Vag-Com på adaptern (VCDS kallades förr för Vag-Com men sedan ett antal år står det VCDS på adaptrarna).

                         

Varningslista

 • www.carscan.se
  Företaget säljer piratkopior av VCDS-adaptrar via hemsida och via andra kanaler (se nedan). Produkterna är verifierade som piratkopior.

 • E-bay / Tradera
  Här finns tyvärr många oseriösa försäljare av VCDS. Se listan på varningstecken, med hjälp av våra råd kan du lätt se vilka företag/personer som säljer piratkopior. Varken Vagsmart AB / Svenska VCDS eller våra återförsäljare säljer VCDS-adaptrar via E-bay eller Tradera.

 • Blocket
  På Blocket finns en hel del begagnade adaptrar att köpa, en hel del är äkta adapters som ägaren helt enkelt vill sälja vidare. Tyvärr finns det även oseriösa säljare. Om du funderar på att köpa en begagnad adapter så kan du be om serienummer och sedan be oss kontrollera att adaptern är äkta.

Tveka inte att kontakta oss om du kommit i kontakt med en icke godkänd återförsäljare eller med försäljare av privatkopior. Om du ser en annons på nätet som uppvisar tecken på att det rör sig om piratkopia så finns det ofta en anmälnings-funktion att använda. Piratkopior kan allvarligt skada din bil!

 

 

 

 

 

 

Godkända återförsäljare

Eftermontering i Karlstad AB
Skårevägen 63
653 50 Karlstad

Telefon. 020-10 50 52
E-post. kundtjanst@eftermontera.se
Webb. www.eftermontera.se


Hellsten Växellådor AB
Varbergsvägen 416
439 73 Fjärås

Telefon. 0300-742 20
E-post. sales@hellstenvaxellador.se
Webb. www.hellstenvaxellador.se

Laitis AB
Hummergatan 4
973 34 Luleå

E-post. kundtjanst@laitis.se
Webb. www.laitis.se


 

Kundtjänst VCDS

Kundtjänst kan berätta mer om VCDS och dess funktioner, guida dig fram till rätt adapterval eller hjälpa dig med allmänna supportfrågor kring VCDS eller gällande din adapter och dess funktioner. Du kan även vända dig till kundtjänst med frågor om din order, betalning, leveranstid eller reklamation.
Kontakta oss...
Skapa supportärende...