Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor kring användning

Jag kan inte få VCDS kommunicera
Kontrollera följande:

• Är adaptern ansluten till bilen? En seriellt gränssnitt som inte är ansluten till bilen kommer alltid generera meddelandet "Not Found".
  • Är tändningen på?
  • Är adaptern ansluten till rätt serieport? Vissa datorer har portarna felmärkta.
  • Är seriella portar på datorn korrekt konfigurerade?
  • Inaktivera Microsoft ActiveSync.
  • Titta igenom Ross-Techs sida om särskilda konfigurationsinställningar som kan vara nödvändiga för ditt fordon:
    http://www.ross-tech.com/vag-com/issues.html
  • Om du har problem med VCDS när använder en bärbar dator på batteri så kan du testa att istället använda en korrekt A/C-adapter-sladd. Om du fortsatt upplever problem trots att den bärbara datorn är ansluten med en A/C-adapter-sladd så kan du testa att låta datorn tömma batteriet och stänga av sig. Starta sedan datorn med sladd och försök använda VCDS.

VCDS kommunicerar men beter sig instabilt
Diagnostiska protokoll kräver en viss grad av realtidssvar från diagnostisktverktyget. Andra program och tjänster kan förhindra VCDS från att leverera svarstider som protokollen kräver. Vissa styrenheter är känsligare än andra.
Kontrollera följande:

• Se till att du använder den senaste versionen av VCDS. Om du har några andra program som körs, stäng ner dessa. Om du har något/några av följande program aktiva på datorn så stäng av det/dem:
  1. Virus Scanner
  2. Schemaläggaren
  3. Microsoft Active-Synch
  4. Fast-find
  5. Vissa Novell Netware nätverksdrivrutiner
  6. Canon "Multi" multifunktionsskrivare/scanner programvara
  7. Power Management - vissa bärbara datorer är notoriskt svårt, prova att köra den bärbara datorn på nätström!
  8. Logitech QuickCam - tjänsten i Task Manager heter "lvprcsrv.exe"

Lista över bilens styrenheter
Bilens styrenheter är i moderna fordon ihopkopplade via ett CAN-BUS-nätverk. När du vill programmera om en funktion t ex i radion så är det radions styrenhet som kodas om. Nedan är en lista på samtliga styrenheter i VAG-bilar.

01 – Engine electronics 1
02 – Automatic transmission
03 – ABS brakes
04 – Steering angle
05 – Ignition authorization
06 – Passengers seat memory
07 – Control head
08 – Automatic heat, ventilation, air condition
09 – Central electronics
0B – Secondary air heater
0D – Left sliding door
0E – Media player 1
0F – Digital radio
10 – Parking/steering assist
11 – Engine electronics 2
12 – Clutch
13 – Distance control (ACC?)
14 – Suspension electronics
15 – Airbags
16 – Steering wheel
17 – Instruments
18 – Auxiliary heating
19 – CAN getaway
1B – Active steering
1C – Position sensing
1D – Driver identyfication
1E – Media Player 2
1F – Satellite tuner
21 – Engine electronics 3
22 – AWD
23 – Brake booster
24 – Antislip (ESP?)
25 – Immobilizer
26 – Electrical sunroof
27 – Control head rear
29 – HVAC rear
29 – Left light (headlight?)
2D – Intercom
2E – Media Player 3
2F – Digital TV
31 – Engine
32 – Differential locks
34 – Level control (suspension?)
35 – Cetral locks
36 – Drivers seat memory
37 – Navigation
38 – Roof electronics
39 – Right light (headlight?)
3C – Side assist
3D – Specail function
3E – Media player 4
41 – Diesel fuel pump
42 – Driver door electronics
43 – Brake assistant
44 – Steering assistant
45 – Interior monitor
46 – Central convenience
47 – Sound system (amplifier?)
48 – Rear seat drivers side
49 – Auto light switch (light sensor?)
4C – Tire pressure 2
4D – Data transfer
4E – Control head right rear
4F – Central electronics 2
51 – Electric drive
52 – Passenger door electronics
53 – Parking brake
54 – Rear spoiler
55 – Xenon range
56 – Radio
57 – TV tuner
58 – Auxiliary fuel tank
59 – Tow protection
5C – Lane assist
5D – Operations
5E – Control head left rear
5F – Information electronics
61 – Battery regulator
62 – Rear left door
63 – Entry assist driver
64 – Stabilizers
65 – Tire pressure
66 – Seat & mirror adjustment / seat rear
67 – Voice control
68 – Wipers electronics
69 – Trailer
6C – Rear view camera
6D – Trunk electronics
6E – Control hear roof
6F – Central convenience 2
71 – Batter charger
72 – Rear right door
73 – Entry assist passenger
74 – Chassis control
75 – Emergency call / Telematics
76 – Parking aid (sensors? camera?)
77 – Telephone
78 – Right slide door
7D – Auxiliary heater
7E – Control head dashboard
7F – Information electronics 2
91 – Engine
92 – Transmission
93 – Immobiliser
94 – Airbag
95 – ESP
96 – Instruments
97 – Trip recorder
98 – Tire pressure
99 – Ignition switch
9A – Central locks
9B – Driver door
9C – HVAC
9D – Auxiliary heater (fuel)
9E – Auxiliary heater (electric)
9F – Stationery heater (water)
A0 – Radio
A1 – Navigation
A2 – CD changer
A3 – Telephone
B0 – Roof display
B1 – Upper console
B2 – Park assist
B3 – Trailer module
B4 – Central electronic
B5 – Special function
B6 – Steering wheel

Kundtjänst VCDS

Kundtjänst kan berätta mer om VCDS och dess funktioner, guida dig fram till rätt adapterval eller hjälpa dig med allmänna supportfrågor kring VCDS eller gällande din adapter och dess funktioner. Du kan även vända dig till kundtjänst med frågor om din order, betalning, leveranstid eller reklamation.
Kontakta oss...
Skapa supportärende...

Våra supporttekniker använder ofta TeamViewer i supportärenden för att mer effektivt kunna se och lösa problem. Teamviewer är ett online-verktyg som gör det möjligt att arbeta tillsammans via en dator utan att behöva vara på samma plats. Det finns 1 miljard användare över hela världen och programmet bedöms vara helt säkert att installera.
TeamViewer är utformat så att det bara tar ett par sekunder att komma igång med arbetet på alla enheter. Användare kan genom att dela ett lösenord/id se varandras skärmar, delningen upphör när samtalet är över.
Ladda ner Teamviewer

Leta efter den varumärkesskyddade symbolen ÄKTA SVENSK VCDS när du ska köpa VCDS med tillhörande adapter. Då vet du att du får en officiell licens från Ross-Tech som är såld av en officiell distributör till Ross-Tech.
Läs mer om ÄKTA SVENSK VCDS