Ross-Tech VCDS® - det bästa diagnossystemet

Ross-Tech VCDS® är ett diagnossystem för personbilar från VW-koncernen (Audi, Volkswagen, Skoda och Seat). Tack vare sin mångsidighet, flexibilitet och användarvänlighet fungerar VCDS lika väl för verkstad som för privatperson. Med priser och utföranden som passar alla så är det inte konstigt att VCDS är världens mest använda diagnossystem. VCDS har fått utmärkelser världen över för sin funktionalitet som håller jämna steg med biltillverkarnas egna diagnossystem. Till skillnad från enklare felkodsläsare och multidiagnosverktyg så kan VCDS läsa och tydligt beskriva felkoder samt utföra avancerade funktioner och inställningar på samtliga kontrollmoduler. VCDS kan hantera VAG-modeller från 1995 och framåt. Närmare 20 000 felkoder finns förklarade i klartext på svenska vilket gör det enkelt för dig att fixa din bil och med fria uppdateringar har du alltid den senaste funktionaliten tillgänglig! 

 • Gratis programuppdateringar gör att du alltid har den senaste funktionalitet tillgänglig. 
 • Full tillgång till alla system i VAG-bilar tillverkade från 1995 och framåt. 
 • Ändra de inställningar i bilen som endast märkesverkstäder normalt kan hantera. 
 • Arbeta snabbare och mer effektivt i VCDS med korta vägar till kontrollmodulerna 
 • VCDS kan läsa och radera felkoder från samtliga kontrollmoduler i VAG-bilar. 
 • Ca. 20 000 felkoder finns förklarade i klartext på svenska. 
 • Koda in nya moduler och arbeta med modulers inställningar. 
 • Utför kodning, läs och visa data i realtid, utför grundinställningar m.m. 
 • VCDS kan matcha nycklar till din bil (kräver tillgång till PIN-kod)
 • Visar, loggar och presenterar grafiskt tre grupper (10 olika parametrar) av mätvärden samtidigt.
 • Kan grafiskt visa tajmning för insprutning för TDI/SDI, dessutom utan hjälp av verkstadshandbok.

Diagnossystemet består dels av programmet Ross-Tech VCDS® som installeras på en Windows-dator och dels av en adapter med vilken PC:n ansluts till bilens OBD-uttag. Adaptern kommunicerar med PC:n över WiFi eller USB-kabel, beroende på vilken adapter som används.

VCDS-Mobile® och VCDS-Cloud®

VCDS-Mobile är en webbversion av diagnossystemet VCDS som kan användas med den trådlösa adaptern HEX-NET. VCDS-Mobile startas i en webbläsare antingen på en smart enhet som t ex mobiltelefon eller surfplatta alternativt från en laptop eller stationär dator. Detta ger dig som användare fantastisk flexibilitet med din adapter.
Läs mer om VCDS Mobile på sidan "Vilken adapter passar dig?" alternativt "Vanliga frågor om VCDS-Mobile".

Ross-Tech har tagit fram VCDS-Cloud som en molntjänst där VCDS-användare kan lagra data som erhållits med VCDS-Mobile. En molntjänst är som en datalagringsbank på nätet som tryggt förvarar din data utanför din dator, surfplatta eller mobil.
Det finns flera fördelar med VCDS-Cloud, t ex att din data är tillgänglig oavsett vilken enhet du loggar in på, och oavsett var du är - det är bara att hämta datan från Cloud-tjänsten. Om du förlorar din HEX-NET, t ex genom stöld eller om den skulle gå sönder, så förlorar du inte din sparade data. Läs mer om VCDS-Cloud på "Vanliga frågor om VCDS-Cloud"

        

Adapter för anslutning till bilen

Svenska VCDS® har förmånliga paket med adapter, mjukvara, dokumentation och smidig förvaring som passar just dina behov eller verksamhet. Det är även möjligt att köpa fristående adapter, ta en titt på vår produktsida för mer information. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller behöver bolla dina funderingar kring vilket diagnospaket och/eller adapter som är rätt för just dig. 

Några snabba exempel på vad VCDS kan hjälpa dig med

 • Batteriet i bilen har av någon anledning blivit tomt. Som en följd av detta går bilen dåligt på tomgång och till och med stannar. Detta beror på att en grundinställning av gasspjällets potentiometer behöver göras. Kan även medföra ytterligare grundinställning. Att göra en grundinställning med VCDS är enkelt. Bara att välja styrenhet för motor, klicka på grundinställning, man hör att spjället rör sig och sen är det klart. Det andra alternativet är att vänta en vecka för att få tid på verkstan och sen betala ca 2000 för att få detta gjort.

 • Du vill göra service på bilen själv för att spara tusenlappar. Problemet är bara att för att kunna ta bort uppmaningen för service från displayen så behöver man i många fall ha ett diagnosverktyg. Med VCDS fixar du detta.

 • Har din bil elektrisk handbroms? Vill du kunna byta bromsklossar bak, eller tom bromsskiva, själv. Arbetet är relativt enkelt att göra och man spar åtskilliga hundralappar. Kruxet är bara att du måste ha ett diagnosverktyg för att kunna dra tillbaka bromskolvarna. VCDS fixar detta.

 • Om du kommer till bilbesiktningen med en felkod på motor, ABS eller krockkudde så syns detta på instrumentpanelen och bilen blir underkänd. Om larm dyker upp på instrumentpanelen så kopplar du upp dig med VCDS och tittar vad felkoden handlar om. Felkoden har ett nummer men också en text på svenska som talar om vad som är fel eller vad felet handlar om. Ibland kan koden peka ut komponenten som är felaktig och den kan bytas relativt lätt. Man slipper vänta på att få komma till verkstad och man kan spara tusenlappar. Sen är det förstås så att i många fall behövs ytterligare felsökning för att hitta orsaken till felet och då krävs det större kunnande och intresse. Men då ska man inte glömma bort det utmärkta hjälpmedlet Internet, som är en guldgruva när det gäller att hitta information. Dessutom finns det många forum med många duktiga människor som kan tipsa om orsaken till en felkod.

 • När du behöver byta batteri i en nyare bil så måste batteriets fabrikat och modell kodas in. Har du inte VCDS så måste du ta hjälp av en verkstad, som ofta vill att du köper batteriet hos dem. Då missar du möjligheten att hitta ett batteri till bra pris på Internet och göra kodningen själv. Med VCDS behöver du inte vänta på att verkstaden ska ha tid och du sparar 1000–2000 kr.

 • Du vill förse bilen med ett elektriskt tillbehör. Det kan vara originalradio, navigator, farthållare, dragkrok mm. Med VCDS kan du koda in detta.

 • Vill du ändra antalet motorvägsblink från 3 till 5, ta bort varningen för bältet, ändra vad som ska hända när du låser bilen, ändra tider för belysning etc? Många justeringar av den typen kan du göra med VCDS.

 • På en lång bilresa, kanske utomlands, kan VCDS vara ovärderlig om något händer med bilen. Du får enkelt veta hur allvarligt felet är och kan bistå lokal mekaniker med kvalificerad felinformation (VCDS är mycket väl känt runt om i världen).

 • Vid köp av begagnad VAG-bil så kan du enkelt skanna av alla bilens styrenheter och se om det finns fel. Finns det fel så har du argument för att pruta eller avstå från affären.

Leta efter den varumärkesskyddade symbolen ÄKTA SVENSK VCDS när du ska köpa VCDS med tillhörande adapter. Då vet du att du får en officiell licens från Ross-Tech som är såld av en officiell distributör till Ross-Tech.
Läs mer om ÄKTA SVENSK VCDS
Våra återförsäljare


Kundtjänst VCDS

Kundtjänst kan berätta mer om VCDS och dess funktioner, guida dig fram till rätt adapterval och hjälpa dig komma igång med din adapter. Du kan även vända dig till kundtjänst med frågor om din order, betalning, leveranstid eller reklamation.
Kontakta oss...
Skapa supportärende...