Vanliga fr├ągor om AI

Kan AI USB+CAN-adaptern hantera alla bilmodeller?
AI USB+CAN-adaptern är begränsad vad gäller att hantera bilar från 2017 års modell och framåt då då styrmodulernas adressökning har gått från två-siffrig till fyr-siffrig. Detta innebär att adaptern inte kan utföra en fullständig Auto Scan på bilar, årsmodell 2017 och framåt.

Varför säljer vi en tyskproducerad adapter?
Det finns flera skäl till varför vi säljer en tyskproducerad adapter, snarare än en usa-producerad adapter, men de viktigaste tre skälen är:

• Kortare leveranstid till oss, och därmed till kund.
  • Längre garantitid.
  • Robustare hölje vilket gör att adaptern håller längre.

Startinstruktion för AI

1. Installera programmet VCDS på datorn

¤ Om du har fått en USB-sticka med programmet VCDS

• Installera programmet på din dator.
  • Dubbelklicka på den självuppackande VCDS-filen och följ instruktionerna.
  • VCDS samt drivrutin för USB installeras på datorn.

¤ Om du saknar USB-sticka med programmet VCDS

• Ladda ner VCDS från vår nedladdningssida
  • Dubbelklicka på den nedladdade filen.
  • VCDS samt drivrutin för USB installeras på datorn.

2. När programmet är installerat

AI-USB+CAN: "Interface: Not found!"
Användare som har använt en äldre version av VCDS och hämtat en nyare version har ibland fått problem med ett irriterande felmeddelande. Problemet uppstår då den nya versionen ibland lägger sig i annan mapp än den äldre versionen vilket gör att drivrutinerna till AI-adaptern inte fungerar.
Hur löser man problemet? Avinstallera både nya versionen och den äldre versionen av VCDS på datorn (men glöm inte att spara eventuella sparade AutoScans i en ny mapp på en säker plats på datorn). Installera sedan VCDS, senaste versionen, på nytt. Efter detta testar du adaptern i bilen (Inställningar > USB > Testa) och problemet kommer med största sannolikhet att vara löst.
Om problemet mot förmodan skulle kvarstå så ta en närmare titt på lamporna på AI-adaptern. Lyser de när du kopplar adaptern till bilens ODB-uttag? Om inte så är det fel på adaptern. Ta då kontakt med oss.

Jag har problem med drivrutinerna
Nyare versioner av Windows innehåller en funktion som heter Signera drivrutin (Driver signature enforcement). Det innebär i korthet att Windows endast kör drivrutiner som har skapats av Microsoft. När en användare behöver installera drivrutiner från andra företag än Microsoft kan det därför krävas att funktionen som kräver signering inaktiveras, tillfälligt eller permanent.
Först behöver du ta reda på vilken version av Windows som du använder, vilket du gör genom att ta dig till Kontrollpanelen > System och säkerhet > System. Där finns information om din dator och vilken Windows-version som används.
För att lösa problemet med drivrutinerna behöver du sedan ta dig in i datorns säkra läge (s.k. Safe Mode). Det gör du under datorns uppstart. Olika Windows-versioner har olika ingång till säkert läge, börja med att titta på nedan sökning för att se vad som gäller för just din Windows-version: Hur starta datorn i felsäkert läge + Windows
När du tagit dig in i felsäkert läge kan du i en av menyerna välja att inaktivera krav på signering av drivrutin (Disable driver signature enforcement).