Vanliga frågor om beställning, köp, frakt och retur

Vad gäller med moms och frakt om jag bor i Norge, Finland eller Åland?

Vi hjälper dig att hantera tull, moms och frakt.

 • Norge och Åland
  Vid beställning från Norge eller Åland (icke EU-land) så behöver du välja rätt fraktalternativ, dvs frakt till Norge eller Åland, i kassan vid utcheckning. I fraktkostnaden ingår tullhantering och porto. Momsen som läggs på automatiskt i webshoppen kommer att plockas bort från ordern och återbetalas.
  Vid förtullning behövs person-/organisationsnummer. Uppge därför ditt personnummer i meddelanderutan i samband med beställning. Vi kommer att kontakta dig om detta ifall numret inte uppges vid beställning.
  MOMS - Privatperson - Uppge ditt personnummer
  När vi skickar paket och hanterar förtullningen så kan vi dra av momsen från din beställning. Du som mottagare betalar sedan momsen samband med att varan hämtas ut. Kontakta fraktbolaget eller tullen i ditt land om du har detaljerade frågor.
  MOMS - Företag - Uppge organisationsnummer
  När vi skickar varor till Norge och Åland så hanterar vi förtullning via fraktbolaget. Det ger oss möjlighet att ta bort momsen från din order, vilket underlättar administrationen med att få tillbaka moms från Sverige. Den moms som eventuellt har debiterats vid beställningen återbetalas. Organisationsnummer måste uppges vid beställning. Företag i Åland med finska VAT-nummer hanteras på samma sätt som finska företag.
  Fraktkostanden till Norge och Åland är momsfri.

 • Finland
  Vid beställning från Finland så behöver du välja rätt fraktalternativ, dvs frakt till Finland, i kassan vid utcheckning.
  MOMS - Privatperson
  Inom EU betalar privatperson alltid moms i det landet där säljaren finns, dvs i Sverige.
  MOMS - Företag - Uppge VAT-nummer
  Företag som i samband med beställning uppger ett giltigt VAT-nummer faktureras utan moms.
  Frakten till Finland är alltid momsfri.

Vad finns det för köpvillkor?
Vi har samlat köpvillkoren under en egen sida.
Läs mer om villkor

Tillagd i varukorgen