Vanliga fr├ągor om HEX-V2

Vad är skillnaden mellan HEX-V2 Unlimited och HEX-V2 Enthusiast?
Det finns ingen skillnad i vad du kan göra med dem. Båda kommer att göra exakt samma saker. Dock är Enthusiast begränsad till att arbeta med 3 eller 10 bilar (3VIN eller 10 VIN), medan den obegränsade versionen saknar sådan begränsning.

Varför finns en begränsad Enthusiast-version?
Ross-Tech ville erbjuda en modell för hemmaanvändare som inte vill lägga allt för stora pengar på ett begränsat användande. Begränsningen till 3VIN eller 10 VIN bör vara tillräcklig för att hantera de bilar som den genomsnittliga hemmaanvändaren kommer att ha under överskådlig framtid. OBS! Ett VIN-begränsat gränssnitt kan göra Auto Scans, rensa DTC (Diagnostic Trouble Codes) och titta på mätvärden på ett obegränsat antal bilar, dvs utan att ”förbruka” ett VIN. Viktigt att notera är också att VCDS aldrig kommer att ”förbruka ett VIN” utan användarens uttryckliga tillstånd. VCDS kommer alltid att fråga dig först och därigenom ge dig möjlighet att neka att ”registrera” ett VIN i gränssnittet. Denna extra fråga är för att när ett VIN väl är registrerat så finns det i gränssnittet och går inte att ta bort.

Kan HEX-V2 Enthusiast-versionen uppgraderas till obegränsad version?
Ja. En begränsad version kan, mot en kostnad, uppgraderas till nästa nivå. D.v.s om du har en 10VIN kan denna uppgraderas till en obegränsad, en 3VIN måste först uppgraderas till 10VIN (och sedan till obegränsad). Idag görs detta via Ross-Tech.
Läs mer: https://store.ross-tech.com/shop/upVIN

Äldre bilar visar inte upp VIN-nummer – hur håller VCDS reda på begränsningen då?
Det gör VCDS inte. Äldre bilar ingår inte i begränsningen och kommer inte att räknas vid 10 VIN-begränsningen. Det kan finnas några undantag, men detta innebär i allmänhet 2001 och tidigare modeller inte ingår i begränsningen.

Systemkrav för HEX-V2
Vi rekommenderar minst en 1 GHz dual-core processor med 1 GB RAM och Windows 7 eller senare. Långsammare datorer eller Windows 2000, XP och Vista kan fungera men stöds inte officiellt. Windows 8. 8,1, eller 10 på en tillräckligt robust maskin för att stödja respektive operativsystem fungerar också bra.

Förlängningssladd
Kabeln som medföljer HEX-V2 är ca 180 cm lång vilket är lagom längd för de flesta bärbara datorer. HEX-V2 kräver en aktiv förlängningssladd. Ross-Tech säljer aktiva förlängningssladdar via webbshoppen, andra märken stöds generellt inte. Om du planerar att använda en stationär dator, kan en trådlös HEX-NET gränssnitt vara ett bättre val.

Startinstruktion för HEX-V2
1. Installera programmet VCDS på datorn

¤ Om du har fått en USB-sticka med programmet VCDS

• Installera programmet på din dator.
  • Dubbelklicka på den självuppackande VCDS-filen och följ instruktionerna.
  • VCDS samt drivrutin för USB installeras på datorn.

¤ Om du saknar USB-sticka med programmet VCDS

• Ladda ner VCDS från vår nedladdningssida
  • Dubbelklicka på den nedladdade filen.
  • VCDS samt drivrutin för USB installeras på datorn.

2. När programmet är installerat

1. Öppna programmet VCDS (observera att din dator måste vara ansluten till internet).
  2. Fäst den bifogade USB-kabeln till HEX-V2-adaptern. Anslut sedan adaptern till PC:n.
  3. Klicka på knappen [Inställningar] (Options)
    a) Välj port USB.
    b) Klicka på knappen [Test]. Testet aktiverar mjukvaran.
    c) Du bör nu få ett meddelande om att adaptern är hittad (Interface found) och identifierad som en HEX-V2.
    d) Klicka [OK]

Din mjukvara är nu aktiverad.

Registrera din HEX-V2
Din HEX-V2-adapter måste registreras.
Ross-Tech tillåter 15 Auto Scans innan registrering, efter detta kommer din HEX-V2 pausas till dess att du registrerat den.

Din HEX-V2-adapter måste registreras. Ross-Tech tillåter 15 Auto Scans innan registrering, efter detta kommer din HEX-V2 pausas till dess att du registrerat den. Registrering kräver att du laddar ner den senaste svenska versionen av VCDS.

1. Öppna programmet VCDS (observera att din dator måste vara ansluten till internet).
  2. Fäst den bifogade USB-kabeln till HEX-V2-adaptern. Anslut sedan adaptern till PC:n.
  3. Gå till [Inställningar] och välj port USB, klicka sedan på [Konfig].
  4. Gå till fliken som heter Registrering.
  5. Om din HEX-V2 redan är registrerad så kommer du att se dina uppgifter. Om din HEX-V2 inte är registrerad kommer du att se ett tomt formulär.
  6. Fyll i formuläret och uppge din adapters serienummer, i formatet HNx-xxxxxx. Glöm inte att klicka i att du godkänner Ross-Techs användarvillkor.
  7. Skicka formuläret, du får ett meddelande på skärmen omedelbart som bekräftar om formuläret har skickats. Avvakta svar per e-post från Ross-Tech. Granskningen av din registrering sker manuellt av Ross-Tech i USA och svaret kan dröja upp till ett dygn.
  8. I svaret från Ross-Tech får du en aktiveringskod. Kopiera koden.
  9. Klistra in koden i formuläret som du fyllde i under punkt 3 och tryck på [Färdigställ registreringen].
  10. Ett meddelande på skärmen visar om registreringen fungerat.

Kan man använda Hex-V2 med adaptrarna 2x2 adapter och LT-adapter för VW LT (som man kan göra med "AI-USB+CAN")?
Ja, självklart.

Kan Hex-V2 avläsa allt som "AI-USB+CAN" kan avläsa, på alla fordon tidigare än 2017?
Ja, självklart. Den är även bakåtkompatibel till årsmodell 1995.

Fungerar VCDS med Windows?
Ja, VCDS fungerar med Windows 7, 8 och 10.